معرفی هل سبز و خواص در مانی آن
هل و خواص درمانی
هل میوه کوچک به اندازه بند انگشت است و پوستی تیره دارد . هل را به عنوان ملکه ادویه ها و در لیست گرانترین ادویه هاست. بعد از زعفران و وانیل در جایگاه سوم قرار دارد. .میوه گیاهی است که خیلی خوشبوست و از تیره زنجبیل هاست. گیاهی است که بومی جنوب شرق آسیا است .یکی از قدیمی ترین ادویه جات در جهان است.تاریخ استفاده از هل به حداقل 4000 سال پیش برمی گردد در مصر باستان برای خواص دارویی اش استفاده می شد و رومی ها و یونانی ها از این ادویه برای عطر و بوی آن استفاده می کردند ؛ وایکینگ ها آن را در طی سفرهایشان کشف کردند و به اسکاندیناویا آورند.امروزه در اکثر مناطق گرمسیری آسیا، از جمله هند، چین، بوتان، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن، در دسترس است اما نزدیک به 80 درصد کل هل در دنیا در کشور هند تولید می شود .
هل به شکل غلاف هایی کوچک که دانه هایی سیاه رنگ درون آنها قرار گرفته اند، یافت می شود. هم دانه ها و هم غلاف هل دارای عطر و طعم دلپذیری هستند. از این رو، هل به عنوان یک عامل طعم دهنده در آشپزی هندی بسیار مورد استفاده است. چای هل در کنار چای زنجبیل از نوشیدنی های بسیار مشهور در هند محسوب می شود.
انواع هل:
انواع آن شامل هل سفید و هل سیاه و هل سبز و هل رسمی است .
که طبیعت همه آن ها گرم و خشک و نوع سبز ان تند و معطر بوده و از دو نوع دیگر مرغوب تر است.
ارزش غذایی هل:
هل غنی از ویتامین ها و مواد مغذی مختلف نیز بوده که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نیاسین، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین A، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی است.
خواص هل سبز:
پیشگیری از مشکلات گوارشی:
مصرف هل موجب افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه هضم بهتر غذا می شود و با افزایش ترشح اسید صفرای از ابتلا به برخی مشکلات سیستم گوارش نظیر رفلاکس معده، اسهال، سوزش سر دل و نفخ شکم و گرفتگی معده پیشگیری می کند. . روغن های فرار استخراج شده از هل آثار مثبت بر اختلالات دستگاه گوارش را نشان داده اند.
حفظ سلامت دهان و دندان:
عطر فوق العاده و خاصیت ضد میکروبی هل برای درمان بوی بد دهان و تنفس مفید می باشد. همچنین از پوسیدگی دندان ها پیشگیری می کند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان:
هل به مهار رشد سلول های سرطانی و از بین بردن سلول های سرطانی کمک می کند به ویژه سرطان روده بزرگ، یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان است.
کاهش فشار خون:
یکی دیگر از خواص هل سبز کاهش سطح کلسترول و کاهش فشار خون می باشد، که به دلیل مواد مغذی و فیبر موجود در آن است.
افزایش اشتها:
استفاده از هل و یا روغن آن، موجب افزایش اشتها می گردد.
درمان گلو درد:
از داروهای موثر برای درمان طبیعی گلو درد استفاده می شود. مخلوط هل و دارچین را می توانید به همراه هم در آب جوشانده و برای کنترل گلو درد هر روز صبح این آب را غرغره کنید .
جلوگیری از ابتلا به دیابت:
مصرف هل سبز کمک به درمان دیابت می باشد. زیرا هل سرشار از منگنز و دیگر مواد معدنی است، بنابراین مصرف آن موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت می شود.
کمک به سلامت پوست و مو:
استفاده از هل به دلیل داشتن ویتامین C برای بهبود جریان گردش خون مفید می باشد، به همین دلیل به حفظ سلامت پوست کمک می کند.
پیشگیری از لخته شدن خون:
هل به دلیل ترکیبات موثر خود از ایجاد لخته در خون جلوگیری می کند.
سلامت قلب و عروق:
مصرف هل به پایین آوردن ضربان قلب یا کنترل ریتم ضربان کمک می کند و فشار خون بالا را کنترل می کند.
درمان اختلالات ادراری:
هل به عنوان درمانی برای بیماری ها و عفونت های دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت و سوزاک مورد استفاده بوده است.
ویژگی های ضد اسپاسم:
انقباض ناگهانی در عضلات این اسپاسم ها را موجب می شوند. هنگامی که عضله منقبض می شود می تواند به شکل گیری درد ناگهانی منجر شود. بنابر نتایج آزمایش های صورت گرفته روی حیوانات، هل می تواند برای کنترل اسپاسم عضلات مورد استفاده قرار بگیرد.
ویژگی ضد آسم:
هل می تواند به عنوان درمانی برای آسم و دیگر مسائل تنفسی مورد استفاده قرار بگیرد. و در آرامش بخشیدن به بافت های نای موثر بوده اند.
بهبود تهوع و استفراغ:
هل تونیکی موثر و محرک است و برای تسکین احساس تهوع و استفراغ خوب است.
ویژگی های تقویت کننده میل جنسی:
هل طعمی شیرین دارد، دارای ویژگی های تقویت کننده میل جنسی است. نه تنها هل به عنوان یک برانگیزنده جنسی شناخته می شود، بلکه در زمینه درمان ضعف جنسی و انزال زودرس نیز کاربرد داشته است.